Voedingsavond en nieuwe lestijden

fitness-pyramid

Voedingsavond:

De afgelopen periode is er veel vraag geweest naar voeding, daarom gaan we volgende week een voedingsinformatie-avond houden. Voeding is de fundering van wat we doen. Als je fundering niet in orde is kan je trainen en doen wat je wilt, maar heeft het veel minder effect.

De afgelopen dagen is er een poll actief geweest op onze facebook-groep. In de poll kon aangegeven worden welke dag hierbij de voorkeur had. De uitslag is inmiddels binnen:

Aankomende Maandag 13 juni vanaf 20:00 (laatste WOD is daardoor komen te vervallen).

Het onderwerp van de avond is “The Zone Diet” van Dr. Barry Sears. Deze zone diet wordt binnen CrossFit (met name tijdens de level 1 cursus) sterk aangeraden. In onze facebook groep hebben we ook een document gedeeld waarin je alvast een beetje kan inlezen in The Zone (niet facebook-leden zie link onderaan het bericht). Tijdens deze voedingsavond zullen we het verder toelichten en eventuele vragen beantwoorden.

Naast “The Zone” is PHP (personal hormoom profiling) ook een mogelijkheid. Jeroen zal (als het goed is) ook aanwezig zijn en kan ons hier ook het een en ander over vertellen mocht er interesse naar zijn.

Om het praktischer te maken is het misschien handig om een gemiddelde dag van jouw voeding (+ tijden) op te schrijven en mee te nemen. En om het nog praktischer te maken is het ook handig om het voedingswaardetabel van verschillende verpakkingen over te schrijven of mee te nemen.

De voedingsavond staat inmiddels in WODapp en inschrijving is gratis. Wil je je partner ook meenemen maar die is (nog) geen lid, dat is natuurlijk geen probleem. Als je namelijk samenwerkt binnen het gezin, dan werkt dat een stuk beter.

Nieuwe lestijden

Onlangs hebben we een ander polltje actief gehad op onze facebook groep met de vraag of het een idee was om de trainingstijden in de avond met 30 minuten te vervroegen. De ruime meerderheid vond dit een goed idee.

Daarom gaan we vanaf 20 juni met de nieuwe lestijden aan de gang. Deze nieuwe lestijden staan al in WODapp.

TeensWOD: 16:30-17:30 (alleen op Dinsdag en Vrijdag)
WOD 1: 17:30-18:30
WOD 2: 18:30-19:30
WOD 3: 19:30-20:30
WOD 4: 20:30-21:30 (Behalve op Vrijdag en tijdens Fundamental lessen op Dinsdag)

Zoals jullie zien komt er hierdoor een extra trainingsuur bij. Wat betreft de OLY les op Donderdag, daarover gaan Sebas en Marnix nog even rond de tafel.

De ochtenduren blijven zoals ze zijn.

Hebben jullie nog vragen en/of opmerkingen, dan horen we dat natuurlijk graag.


Bijlage voor de niet facebook members:

Het stukje over “The Zone Diet” uit de CrossFit Level 1 Trainers Handbook.
The Zone Diet CrossFit

 

 

%d bloggers liken dit: